Vill du kontrollera din temperatur och luftfuktighet?

26/04/2013 11:27

Skulle du vilja ha hjälp att ställa in din temperatur på en exakt nivå?
Eller behöver du ett kalibreringsbevis eller certifikat till ditt företag?
För dig som vill ha koll på din temperatur och luftfuktighet är det alltid en bra idé att anlita professionell hjälp för en utföra en temperaturkalibrering. Då kan du samtidigt få hjälp med de eventuella justering som du vill göra efter mätningen och få utfärdat kalibreringsbevis och certifikat. Lär dig det bästa Mätinstrument för temperatur på https://www.nordtec.se.

 

Med en temperaturkalibrering kan man mäta temperaturer och få fram en exakt temperatur. I samband med kalibreringen kan man också göra en mätning av nivån på luftfuktigheten. Det finns även utrustning som kan mäta andra värden som till exempel olika sorters tryck.

 

Utifrån de resultat man får fram kan man sedan vidta de åtgärder som krävs för att kunna justera temperaturen och luftfuktigheten till den nivå som man önskar.

 

Skillnaden mellan temperaturkalibrering och en bra termometer är att du med en temperaturkalibrering kan mäta temperaturer som är lägre eller högre än vad en vanlig termometer kan mäta. Det finns kalibreringsinstrument som mäter så låga värden som minus 196 grader celsius och så höga värden som plus 1300 grader celsius. Du kan därför till exempel använda temperaturkalibrering för att ta reda på om din ugn håller önskvärd temperatur.
En annan skillnad är att du får mer precisa värden på de mätningar som görs.

 

Den utrustning och de instrument man använder för att göra mätningarna är framtagna för att användas professionellt. Du som vill ha en temperaturkalibrering av ditt företags fastighet kan därför vara trygg i att få en korrekt mätning som du kan använda för att möta de krav som ställs på fastigheten. Resultaten kan du sedan använda för kalibreringsbevis och certifikat. I samband med mätningen kan man också få bättre hjälp att få reda på vad du kan göra för att förändra dina värden. Kassan de senaste mätutrustningar på www.nordtec.se